Ekonomi

Evdeki Kişi Sayısına Göre Ödeme Yapılacak! İhtiyaç Sahibi Olanlar Dikkat!

Her geçen gün yenileri yayınlanan, farklı yardım ve ödemelerle karşınıza çıkmaya devam ediyoruz. Şimdi sırada PTT kanalı ile yapılacak bir ödeme var. Enflasyonun vatandaşı bunaltması ile birlikte ihtiyaç sahibi hane sayısı da gözle görülür bir şekilde artmaya devam ediyor. Hatırlarsanız kısa bir süre öncesinde hem özel hem de devlet bankalarının pek çok yardım kampanyası ile ön plana çıktığının haberini sizinle paylaşmıştık. Aralıklarla emekliler için, sabit geliri olanlar için ve iş yeri kurmak isteyenler için bu yardımlar yapılıyor.

Fatura Yardımları Hesaplara Yatırılmaya Başlandı

Hatırlarsanız kısa bir süre öncesinde faturasını ödemekte zorluk çeken hanelere yardımlar yapılacağının altı çizilmişti. Bu konuda başvuru ve diğer seçeneklerle ilgili detaylı bir bilgilendirme yapılmıştı. Söz konusu olan fatura ödemeleri olduğunda ise kişi başına göre haneye yardımların yapılması söz konusu oluyor.

Başvurular Nasıl Yapılıyor?

Destek almak isteyen kişiler kimlik belgesini ve elektrik faturasını alarak en yakın PTT şubelerine gidiyor. Burada işlem son derece kısa bir süre içerisinde tamamlanmış oluyor. PTT şubelerine gidemeyecek durumda olanlar & kronik hastalar ise bu işlemleri başlatmak için internetten destek alabiliyor. Gerekli olan işlemler belirli bir sıraya koyularak ihtiyaç sahibi olan aileler belirlenerek yine o sıraya göre yardımlar tamamlanıyor. Peki ama evde yaşayan kişi sayısına göre yapılacak ödemeler için neler söylenebilir?

Yardım Seçenekleri Söz Konusu Olduğunda

Bu şekilde fatura ödeme yardımı hanede bulunan kişi sayısı ile orantılı olarak yapılıyor. Buna göre hanede oturan kişi sayısı:
İki kişiye kadar olması durumunda yardım miktarı: 130 TL olarak belirlenmiştir.
Üç kişiye kadar olması durumunda ise: 137.33 TL
Dört kişiye kadar: 171.67 TL
Beş kişi olması durumunda ise yardım miktarı: 206 TL olarak belirlenmiştir.

Kira Yardımı İle Karıştırılmamalı

Genellikle PTT üzerinden haneye göre yapılan yardımlar çoğunlukla fatura yardımı ile karıştırılmaktadır. Aslına bakılırsa kira yardımı ile fatura yardımı farklı şekillerde başvuruları ve ödemeleri yapılan yardımlardır.
İki yardımın tek ortak noktası ise hanede bulunan kişi sayısına göre ve yardıma muhtaç olan sayısına göre belirlenmiş olmasıdır.

Kira Yardımı İle İlgili Bilgiler

Temel olarak elektrik faturası yardımıyla aynı şekilde ödenen kira yardımında da hane halkının ödeme güçlüğüne dikkat edilir. Kira desteği almak için kira desteği almak için de aşağı yukarı aynı durum söz konusu olmakla birlikte haneye giren toplam paraya dikkat ediliyor.
Her kişi sayısına ve gelire göre bir oran belirlenerek o rakamın altında kalması durumunda ödemelerin yapılması sağlanıyor.

Bu sene enflasyon rakamlarının artması ile birlikte kira desteği ve elektrik faturası desteğine çok yoğun bir ilgi olduğunun da altını çizmek gerekiyor. Yine de edindiğimiz bilgilere göre uygun şartları taşıyan herkesin bu yardımlardan faydalanması da sağlanmış.

Yardımları Karıştırmamak Gerekiyor

İnternet üzerinde araştırma yaptığınız zaman elektrik faturası desteği çoğunlukla kira desteğinin içerisinde gibi bir algı oluşmuş durumda. Aynı şekilde kira desteği ile ilgili araştırma yaptığınız da kentsel dönüşüm kira yardımı ile benzer içerikler karşımıza çıkar.

Kentsel dönüşüm kira yardımının zor durumda olan ve evleri kentsel dönüşüme alınan hanelere 4 seneyi geçmemek şartıyla yapılan ödemeler gelmektedir. Bu sebeple bu yardımlara ulaşmak ve kira yardımları konusunda ayrıcalıklı bir bilgi almak için yapmanız gereken en mantıklı işlem en yakın PTT şubesine başvurmak olmalıdır. Kısa süre içerisinde gerekli konular hakkında başvuruda bulunabilirsiniz.