Ekonomi

Evde Nasıl Para Kazanılır?

Yaşadığımız şu zorlu pandemi sürecinde, çoğu insanın fazladan paraya ihtiyacı var.
Fakat insanlar ek bir işe başlamadan önce “hangi işi yapacağım” diye düşünerek hangi işi yapacağı konusunda emin olamayabiliyor. Ancak endişelenmemek gerekir çünkü evden çalışabilecek bir çok iş yöntemi var.

Drone’la para kazanma

Drone pazarı yıllar geçtikçe genişleyen olan bir pazardır. Arazi haritalama, fotoğrafçılık, bölgeleri havadan izleme gibi işleri yapanları işe alıyor. Öyleyse zaten bir drone meraklısı bir insansanız, niçin mevcut drone’nuzu çalıştırmıyorsunuz? Öncelikle drone’nuzu e-devlet üzerinden kayıt ettirmeniz ve ticari kullanım için sertifika almanız büyük önem arz etmektedir. Bunun sonucunda drone pilotu olarak gösterilere müracaat edebilirsiniz.

Mevsimlik iş ile para kazanma

Güzel bir sesiniz varsa, bir konsere mi ihtiyacınız var? Kış mevsiminde kar küreyerek para kazanmak mı istiyorsunuz yada bir perakendede çalışmak için mevsimlik bir iş mi yapmak istiyorsunuz? İşverenler genellikle yoğun olduğu sezonlarda mevsimlik İş için başvuru alırlar. Bu nedenle başvuru yapmadan önce maaş bordro önceden planlamanınız çok önemlidir.

Gizli müşteri yoluyla para kazanma

Şirketler genellikle müşterilerinin memnuniyetinden ve bakış açılarından nasıl bir başarı ve performans gösterdiklerini bilmek isterler. Onların eli ve ayağı olabilirsiniz. BestMark, IntelliShop ve Sinclair gibi şirketlere başvuru yapabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken önemli konuysa, dolandırıcılığa dikkat etmek yani sözleşmeleri imzalamadan önce dikkatli ve uyanık bir biçimde araştırma yapmaktır.

Twich kanalı açarak para kazanma

Oyuncular için biçilmiş bir kaftan olan Twich’te sürekli bir takipçi kitlesi ortaya çıkardığınızda oyun, kazançlı bir ek iş modeli olabilir sizin için. Yayıncılar bu platformu kullanarak bağış almaktadır ve para kazanmaktadırlar. Eğer takipçi kitleniz büyürse bazı şirketlerden reklam sponsorluğu alıp daha fazla para kazanmanız mümkündür. Önemli olan bu işte sabırlı ve istikrarlı olmaktır.

Instagram üzerinden para kazanma

Şirketler ürünlerini geniş kitlelere satmak için takipçisi büyük olan Instagram kullanıcılarına sponsorluk teklif etmektedir. Eğerki belli bir Instagram kitlesine ulaştıysanız, FameBit veya Open Influence gibi büyük pazarlama platformlarına başvurarak gelir elde etmekte mümkün veya diğer pazarlama şirketleri ile iletişime geçerek para kazanmanızda mümkün. Bunun dışında Instagram kitleniz fazla olduğunda size sponsorluk teklif edenlerde olacaktır.

Blog yazarak veya YouTube kanalı açarak kara kazanma

Kedi videoları, vlog veya eğitici videolar hazırlayın. YouTube videolarınız veya blog sayfanız yüksek miktarda kitle çekiyorsa, iyi miktarlarda para kazanmanız mümkündür. Google AdSense içerik üreticilerine reklamlar vererek içerik üreticilerinin para kazanmasını sağlamaktadır. Google AdSense’ye başvurmak tamamen ücretsizdir. Blog Yazarak Para kazanmanız veya YouTube kanalınıza video atarak para kazanmanız mümkün fakat fazla kitleye ulaşmanız için öncelikle yapmanız gereken bu işte sabırlı ve istikrarlı olmaktır.

Ev eşyalarını Etsy’ye satarak para kazanma

El işçiliği, ahşap oyma işçiliği, nakış veya çömlek yapma konusunda beceriniz varsa, becerilerini sonucunda yaptığınız eşyaları Etsy’ye satarak para kazanmanız mümkündür. Etsy 48 milyon kullanıcısına sahiptir ve 2019 yılında 5 milyar dolarlık ciro elde eden bir şirkettir. Güvenilir bir şirket olmasının yanında, sizlere istikrarlı olmanız durumunda yüksek miktarlarda para kazandırabilecek bir şirkettir.

Özel ders vererek para kazanma

Özel bir öğretmen olarak coğrafya, matematik, tarih, Türkçe veya yabancı dil konusunda bilgiliyseniz, özel ders isteyen aileleri internet üzerinden veya ilan sayfalarına bakarak başvurun. Özel ders almak isteyenlere online yada yüz yüze olmak üzere iki şekilde ders vermek mümkündür. İşverenlerden ne kadar ücret alacağınız deneyimimize, uzmanlığınıza, yada kaliteli anlatım yapmanıza bağlıdır.

İnternet üzerinden fotoğraf satarak para kazanma

İnternet üzerinden fotoğraf satarak para kazanabilecek onlarca site mevcuttur. Bu konuda yapılması gereken en önemli şey, kaliteli ve yüksek çözünürlüklü fotoğraflar çekmektir. Sizin yapacağınız tek şey, fotoğraf satın alan sitelere üye olup fotoğraflarınızı yüklemektir.

Anket doldurarak para kazanma

Çevrimiçi anketlere katılarak para kazanmak mümkün fakat anket doldurarak para kazanmak yüksek miktarlarda para kazandırmamaktır fakat cep harçlığınızı çıkarmak için anket şirketlerine üye olup para kazanabilirsiniz. Anket şirketleri ödemelerini genelde nakit para, hediye kartı yada indirim kodu olarak gerçekleştirmektedir. Survey Mobile, YSense yada Dentacoin.com şirketleri en çok para kazandıran şirketlerdir.

Araba kiralayarak para kazanma

Şehirde yaşayan insanlar genellikle arabalarını bir seferde, günler veya haftalarca kullanmazlar. Sizde ek iş olarak arabanızı kiralamak isteyenlere, günlük yada saatlik kiralayarak para kazanabilirsiniz fakat araba kiralayacağınız insanların numarasını ve adını öğrenmeniz güvenilirlik açısından çok önemlidir.

Boş olan odayı kiralayarak para kazanma

Nakit konusunda sıkıştığınızda evinizin bir odasını birilerine kiralayarak para kazanmanız mümkündür fakat evinizin bir odasını kiraladığınızda sözleşme yapmanız önem arz etmektedir.

Çevrimiçi serbest çalışma yaparak para kazanma

Bionluk, Fiverr yada Fireelancer.com gibi web siteleri; programlama, makale yazma, tasarım, sanal asistanlık yada web girişi gibi bir çok serbest çalışma işleri yapma avantajları sunmaktadır. Bu web sitelerine müracaat edip, becerileriniz üzerinden iş yaparak iyi miktarlarda para kazanabilirsiniz fakat bu konuda istikrarlı olmanız önem arz etmektedir.

Letgo veya Sahibinden.com ile para kazanma

Etrafta eski eşyalarınız, kıyafetleriniz yada kullanılmayan telefonunuz varsa, Letgo yada Sahibinden.com gibi sitelerde satarak para kazanabilirsiniz. Hatta 2. el eşyalar satın alıp, üstüne kar koyarak bu işi alışkanlık haline getirebilirsiniz. Önemli olan bu işi istikrarlı bir biçimde sürdürmektir.