Ekonomi

Evde Kişiselleştirilmiş Kalem İşi

1888 tarihinde ABD’li denizcinin derilerini işaretlemek için oluşturduğu bu kalemi, 1935 yılında gazete editörü olan Macar kimyager geliştirmiştir. Tükenmez denmesinin nedeni ise yaklaşık 2- 3 kilometre uzunluğunda bir çizgi çizilebilmesidir. Bunun dışında, yazılanların hemen silinmemesi açısından da, öenmli evraklarda oldukça tercih edilebilen bir kalemdir.

Tükenmez kaleme günümüzde baktığımızda ise, birçok ev hanımı evde kişiselleştirilmiş kalem işi ile harçlığını çıkartmaktadır. Müşteriye kişisel olarak sunulan bu kalemlerde gelişebilmek için öncelikle olaya büyük bakılmalıdır. Bu kalemler çoğu zaman doğum günlerinde ya da özel günlerde tercih edilmektedirler. Bu kalemlerin yenilenebilir olması da diğer tercihler arasında gelmektedir.

Sadece tükenmez kalem değil, bunun yanında işaret kalemleri, sanatçı kalemleri, dolma kalemler de yine evde kişisellertirilmiş olarak yapılabilmektedirler. Alımın artması için kokulu olarak da kalemleri üretmek mümkündür. Saatte ortalama 3 ya da 4 kalem yapılabildiğini de belirtmek gerekir. Alınacak siparişlerde öncelikle kişi kendi hızını belirlemelidir ve böylece işe başlamalıdır. Bu durum sonrasında doğabilecek sorunları da engellemiş olacaktır.

Kokunun yanında kalemlerin renkli olması da müşteriyi çekebilecek diğer bir husustur. Bunun dışında belli bir bütçede ayarlanabilecek olan kutular da kalemlerin hem zarar görmemesi hem de daha da özel olmasını sağlamak amacıyla tercih edilebilir. Tabi harcanan para ile satış fiyatı da buna göre ayarlanmalıdır. Kutu dışında, tül şeklinde oluşturulabilecek olan kalemin dışındaki madde de özellikle kadınların daha da dikkatini çekecektir. Bir yanı kapalı tül içine yerleştirilecek kalem, kurdele yardımıyla bağlanabilir ve küçük bir nazar boncuğu ya da boncuk ile değişik bir hava da katılabilir.

El çabukluğu diğer kalemlerle de artış gösterecektir. İlk işte çok hızlı olunmazsa eğer, moral bozulmamalıdır çünkü diğer işlerde el alıştıkça saat başına daha fazla kalem çıkarılabilecektir. Ayrıca müşteriyi tanımak da diğer önemli bir husustur. Müşterinin sevdiği renkleri bile bilemek, onun beğenebileceği bir kalem üretebilmek için yeterli bir unsur olacaktır.

Son olarak kişisel olarak böyle bir sorumluluğun altına girmek istemeyen kişiler, internet üzerinden bulabilecekleri bir firma ile de anlaşma yapabilirler.