Ekonomi

Evde Bakım Maaşı yatan iller Haziran 2022 belli oldu!

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafınca hasta yaşlı ve engeli bulunan bireylerin bakımını üstlenmiş olan kişilere her ay düzenli bir şekilde maaş ödemesi gerçekleşiyor. Haziran ayının ortalarına gelinmesi ile beraber 14 Haziran evde bakım maaşı yatmış olan iller listesi aramaları hız kazanmış durumda. Her şehrin kaymakamlıkları ve valilikleri tarafından her ayın 15’i gelmesi ile beraber maddi destek mevcut hesaplara yatırılmış oluyor. 14 Haziran evde bakım maaşı yatmış olan şehirler listesi şu şekilde belirtiliyor.

Evde Bakım Maaşı Hesaplara Yattı Mı?

Ağır yaşlı olan hasta ve engeli olan kişilere bakması ile sorumlu olan vatandaşlara verilmiş olan evde bakım var ödemeleri her ayın ortasında hesaplara yatıyor. Bakan Derya Yanık evde bakımı olan hastaların bakmakla sorumlu olan kişilerin maaşlarını 14 Haziran günü gelmesi ile beraber hesaplara yatırılma işleminin gerçekleştirileceğini duyurdu. Bakan Derya yemek bakanlık olarak engeli olan bireylere yönelik bakım hizmetlerimizi bir bütün hale getirerek bakım modeli kapsamında gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Ailelerinin yanında yaşamış olan engelli vatandaşlara gündüz bakım hizmeti ve evde bakım yardımı gibi hizmet modeli ile destek sağlamış bulunuyoruz diye ifade etti.

14 Haziran Evde Bakım Maaşı Hesaplara Yatmış Olan Şehirler Listesi

14 Haziran 2022 salı günü evde bakım maaşı yatmış olan şehirler listesi henüz tam olarak belirlilik kazanmamıştır. Haziran ayı evde bakım maaşı yatan iller açıklanmış olduğunda haberimizde geniş yer verilecektir.

Evde Bakım Maaşı Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır

Evde bakım aylığı ödemelerini sorgulamak için e-devlet ekranına giriş yaptıktan sonra sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Türkiye Cumhuriyeti kimlik numaranız ile beraber e-devlet şifrenizi kullanarak giriş yaptıktan sonra arama çubuğunda yer alan engelli evde bakım ödemeleri bilgileri sorgulama yazmış olan yere tıklamanız yeterli olacaktır. Açılmış olan sayfada maaş ödemesi ile alakalı ayrıntılara ulaşmanız mümkündür. Sorgulama işleminde hesabınıza maaş yatmış ise açmış olduğumuz sayfada belirtilmiş olacaktır.

Evde Bakım Maaşı Hesaplara Ne Zaman Yatırılıyor?

Maaşların ödemesi genel olarak Haziran ayının 15’i ile 31’i arasında gerçekleşmiş olacaktır. Yaşlı hasta bakıma muhtaç olan hastaların yakınlarına destek amaçlı ödemesi gerçekleştirilen evde bakım maaşı ile bu durumu daha düzenli bir hale gelmiş olduğunu ifade eden aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanı Derya Yanık maaşlar yattığı anda ilgili vatandaşlara duyuru yapılacaktır. Her ay düzenli bir şekilde ödemesi yapılan evde bakım maaşları kademe kademe hesaplara ödemesi gerçekleştirilecektir.

Evde Bakım Maaşını Kimle Alabilir?

Evde yaşlısı olup bakıma ihtiyacı olan yaşlının bakımını üstlenen kişilere destek amaçlı ödenmesi yapılan evde bakım maaşı için Sosyal Hizmetler Müdürlüğüne başvuru yapıldıktan sonra tüm şartların uygun olması halinde maaş ödemeleri gerçekleştiriliyor. Bu haktan yararlanmak isteyen vatandaşlarımız başvuru işlemleri sonrasında hak kazandığı tespit edildiği zaman maaş ödemesi alabilir. Yaşlıların bakımını bu şekilde kolaylaştırmak isteyen aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafınca yapılmış olan bu uygulamada başvuru yapıp tüm şartların uygun olması halinde maaş almaya uygun olan kişiler evde bakım aylığı ödemesi gerçekleştirilmiş oluyor. Bakımı yapılan yaşlının vefat etmesi durumunda maaş ödemesini kesilme durumu bulunuyor. Otomatik olarak sistemden maaş ödemesi düşürülüyor. Yapılmış olan bu uygulama sayesinde evde yaşlı bakımını üstlenmiş kişiye destek verilmiş oluyor. Bakan Derya Yanık’ın açıklamalarına göre Haziran ayının 15’i itibarıyla evde bakım maaşları kayıtlı olan ve yaşlı bakım sorumluluğunu üstlenmiş olan kişilerin hesaplarını düzenli bir şekilde yatacağını ifade etti.