Gündem

‘Milli Eğitim Bakanlığı tüm kapasitesiyle sahada’

Milli Eğitim Bakanlığı’nın tüm personeliyle deprem bölgesinde olduğunu söyleyen Bakan Mahmut Özer , önceliklerinin çocukların psikososyal destekle bu travmayı atlatmasını sağlamak olduğunu söyledi.

“19 milyon öğrencimiz, 1.2 milyon öğretmenimiz ile büyük bir aileyiz. Eğitimi normalleştirmeden hiçbir şeyi normalleştirmeyiz . Özer, Milliyet’e verdiği demeçte, çocuklarımızın bu süreçleri daha sağlıklı atlatabilmeleri için gelecekleri için atılması gereken tüm adımları atmaya çalışıyoruz.

Bakanlığın önceliğinin çocuklara psikososyal destek sağlamak olduğunun altını çizen Özer, bugüne kadar 131 okul öncesi, 18 ilköğretim ve 12 ortaokul eğitim çadırının bu amaçla kurulduğunu bildirdi.

Bakanlığın 10 ildeki tüm çadır alanlarına 412 psikolojik destek çadırı kurduğunu kaydeden Özer, 5 bin uzmanın bu çadırlarda sadece çocuklara değil, diğer vatandaşlara da destek verdiğini kaydetti.

“Çadırlarda, konteynerlerde, prefabrik okullarda çocuklarımızı bulduğumuz her yerde öğretmenleri ve arkadaşlarıyla buluşturuyoruz.”

“Depremin olduğu bölgede eğitime ara verilmesine rağmen bu çadırlarda eğitimler devam ediyor. Kısacası değişen her koşulda dinamik çözümler üreterek eğitimimize devam edeceğiz” dedi.

Özer, depremden etkilenen illerdeki ihtiyaçlar için meslek liseleri ve halk eğitim merkezlerindeki üretim merkezlerindeki kapasiteyi tahsis ettiklerini belirtti .

İlk hafta ağırlıklı olarak çorba, sıcak yemek ve ekmek üreterek vatandaşlara ulaştırdılar.

Özer, “Üretim kapasitesini her geçen gün artırarak, günlük 2 milyon sıcak yemek ve 1,8 milyon adet ekmek üretim kapasitesine ulaştık” dedi.

Tedavileri devam eden çocuklar için hastanelerde açılacak sınıflara da değinen Özer, şu ana kadar 10 ilde 73 hastanede sınıf oluşturduklarını ifade etti.

“Hastane dersliklerinde birinci öncelik, tedavisi devam eden çocuklarımızın eğitimlerinde aksamaya yol açmayacak şekilde eğitim hizmeti vermektir. Bu hizmet önemli bir boşluğu doldurdu. 1 Mart’a kadar 10 ildeki tüm hastanelerimizde bu hizmeti vereceğiz” dedi.

Arama kurtarma çalışmalarına psikolojik destek ile beslenme ve barınma hizmetlerinin yanı sıra bakanlığın da katıldığına işaret eden Özer, daha önce arama kurtarma eğitimi almış 5 bin öğretmenin de sahada olduğunu sözlerine ekledi.