Spor

Balotelli Galatasaray’da oynamak istiyor!

İtalyan yıldız futbolcu Mario Balotelli futbol hayatına Türkiye’de devam etmek istediğini açıkladı. Adana Demirspor’da başarılı bir sezon geçiren Balotelli, Galatasaray’a yeşil ışık yaktı. Peki, Balotelli transferi için sarı kırmızılı taraftar ne düşünüyor? İşte detaylar…

Dünya futbolunun hırçın yıldızı Mario Balotelli hem saha içi hem de saha dışı performansıyla dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. İtalyan futbolcunun Adana Demirspor’a transfer olması ile birlikte Türkiye macerası başlamıştı. Süper Lig’de toplam 33 maçta forma şansı bulan yıldız futbolcu 19 gol 6 asistlik performansıyla göz doldurmayı başardı. 1990 doğumlu olan Balotelli, uzun yıllar boyunca İnter formasını terletti. ‘’Gol makinesi’’ olarak değerlendirilen futbolcu İnter’den sonra Manchester City, Milan, Liverpool, Nice, Marsilya ve Brescia takımlarında forma giydi. Müthiş bir yeteneği ve hırsı olan futbolcunun özel hayatındaki sorunlar da sık sık magazin gündeminde yer aldı. Balotelli saha içerisindeki agresif tutumları nedeniyle de eleştirilerin hedefi haline gelmişti. Adana Demirspor’un Süper Lig’de yükselmesi ise Balotelli transferinin gerçekleşmesine olanak sağladı. Transfer haberlerinin gündeme geldiği ilk günlerde kimse Balotelli’nin Türkiye’ye geleceğine ihtimal vermiyordu. Lakin, yıldız futbolcu Adana’yı ve Türkiye futbol seyircilerini çok sevdiğini açıkladı.

Balotelli’nin Fatih Terim hayranlığı

İtalya Milli Takımı’nın da formasını giyen Mario Balotelli sosyal medyayı da aktif bir şekilde kullanıyor. Henüz Türkiye’ye transfer olmadığı dönemde Fatih Terim’e övgü dolu sözler sarf ettiği paylaşımları bulunuyor. Galatasaray’ın Avrupa’daki en başarılı Türk takımı olduğuna dikkat çeken Balotelli, Fatih Terim’in fotoğrafını paylaşarak ‘’Büyük Saygı’’ ifadesini kullanmıştı. Adana Demirspor forması giydiği dönemde de Galatasaray taraftarıyla sıcak ilişkiler kurdu. Sezon sonunda yaptığı açıklamalarda da Türkiye’de kalmak istediğini belirtti. Balotelli, Fenerbahçe ve Beşiktaş’ı Galatasaray’ın altında kalan takımlar olarak değerlendirdi. Sarı kırmızılı camia için mücadele edebileceğine dikkat çeken yıldız futbolcu, transfer görüşmelerinin henüz başlamadığını açıkladı. 11 Haziran’da genel kurula gidecek olan Galatasaray’da yeni başkan seçilecek. Burak Elmas ve yönetimi, seçim öncesinde transfer yapmayacaklarını açıkladı. Bu yüzden Balotelli’nin Galatasaray’a transfer olabilmesi için yeni başkanın seçilmesi gerekiyor.