Spor

Erden Timur’dan Teknik Direktör Açıklaması

Galatasaray Başkanlık seçimi için sandık başına gitmeye hazırlanıyor. Başkan adayı Dursun Özbek’in listesinde bulunan Erden Timur ise seçimin en dikkat çekici ismi olmaya devam ediyor. Erden Timur seçimi kazanmaları halinde hangi teknik direktörle çalışacaklarının sinyallerini verdi! Fatih Terim, Galatasaray’a geri dönecek mi? İşte detaylar…

11 Haziran Cumartesi günü sandık başına gidecek olan Galatasaray’da heyecanlı dakikalar yaşanmaya devam ediyor. Dursun Özbek ve Eşref Hamamcıoğlu’nun yarıştığı seçim, Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu’nda yapılacak. Galatasaray’daki seçim sürecine damgasını vuran isimse iş insanı Erden Timur oldu. Mustafa Cengiz döneminden itibaren Galatasaray’a sponsorluk vermeye başlayan Erden Timur, Dursun Özbek’in listesinde yer alıyor. Son olarak Ali Sami Yen Spor Kompleksi’nin isim haklarını satın alan Erden Timur, kulübe sıcak para girmesini sağladı. Burak Elmas döneminde erkek basketbol şubesinin tüm sorumluluğunu üstlenerek başarılı bir sezon geçirilmesini sağladı. Taraftarın sevgilisi konumunda yer alan Erden Timur, maddi ve manevi olarak tüm gücüyle Galatasaray’ın yanında yer aldığını açıkladı.

‘’Ali Sami Yen’in koltuğunu satın alıyorlar’’

Dursun Özbek ve Eşref Hamamcıoğlu arasındaki yarışta gerilim tırmanmaya başladığı görüldü. Bankalar Birliği anlaşması gereğince Galatasaray’ın seçimden hemen sonra ödeme yapması gerekiyor. Bu yüzden seçilecek Başkan ve yönetiminin finansal olarak elini taşın altına koyması bekleniyor. Dursun Özbek’in seçim vaatleri arasında kulübe ilk etapta 25 milyon euro para kolaylığı sağlama sözü bulunuyor. Eşref Hamamcıoğlu cephesi ise bu durumu ‘’Ali Sami Yen’in koltuğunu satın almak’’ olarak değerlendiriyor. Seçimi kazanması halinde Bankalar Birliği borcunu ödemek için futbolcu satışı gerçekleştirmeyi hedefleyen Eşref Hamamcıoğlu, finansal destek sözü vermediği için eleştiriliyor. Erden Timur’un da tartışmalara çekildiği bu süreç karşılıklı basın açıklamalarının verilmesiyle devam ediyor.

Fatih Terim geri dönecek mi?

Dursun Özbek ve yönetiminin basın sözcüsü konumunda yer alan Erden Timur, teknik direktörün kim olacağı yönündeki sorularla muhattap oluyor. Seçim sonrasında yeni bir ismin göreve getirileceğini açıklayan Erden Timur, Fatih Terim ile yakın ilişkileri olduğunu gizlemiyor. Altyapı projesi için bizzat Fatih Terim’den destek aldıklarını belirten iş insanı, teknik direktör tercihinin seçim malzemesi haline gelmesini doğru bulmadığını söyledi. Lakin, Dursun Özbek’in yakın çevresine Fatih Terim ile çalışmak istediğini söylediği iddia edildi. Diğer aday olarak Okan Buruk ismi kulislerde konuşuluyor.