Ekonomi

CVK Madencilik halka arzı yatırımcının yoğun ilgisiyle tamamlandı

Türkiye’nin en büyük krom ihracatçılarından CVK Madencilik, 6-7 Nisan tarihlerinde gerçekleşen talep toplama sürecini başarıyla tamamladı.

30 yılı aşkın tecrübesiyle Türkiye’nin öncü madencilik şirketlerinden CVK Madencilik, halka arz sürecini tamamladı. Tera Yatırım liderliğinde toplam 38 aracı kuruluştan oluşan konsorsiyum aracılığıyla 6-7 Nisan tarihlerinde pay başına 105 TL sabit fiyatla talep toplayan CVK Madencilik’in 882 milyon TL büyüklüğündeki halka arzına 1 milyon 470 bin 906 yatırımcı katılım gösterdi.

CVK Madencilik halka arzında yurt içi bireysel yatırımcılara tahsis edilen payların 4,28 katı, şirket çalışanlarına tahsis edilen payların miktarı kadar, yurt içi kurumsal yatırımcılara tahsis edilen payların 9,57 katı, yurt dışı kurumsal yatırımcılara tahsis edilen payların ise 4,67 katı talep geldi.
Halka arzdan elde edeceği gelirle altın üretim tesisi kuracak

Balıkesir Sarıalan mevkiinde 7 yıl boyunca gerçekleştirdiği arama faaliyetleri doğrultusunda ciddi bir altın rezervi elde eden CVK Madencilik, halka arzdan elde edeceği gelirin yüzde 30’unu maden lisanslarının alımı ve işletme sermayesinde, yüzde 70’ini ise kuracağı altın madeni üretim tesisi için kullanmayı hedefliyor. Bu doğrultuda 2025 yılında 10 bin ons, 2026 yılında 20 bin ons, 2027 yılında ise 30 bin ons altın üretmeyi planlıyor. Sürdürülebilirliği ve çevreyi ön planda tutan CVK Madencilik, siyanürsüz altın üretimi gerçekleştirirken, tesisin enerjisini de yenilenebilir kaynaklardan sağlamak amacıyla GES yatırımı planlıyor.

“Yatırımcılarımıza teşekkürler”

Yatırımcıların yoğun ilgisinden dolayı büyük mutluluk duyduklarını belirten CVK Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Çevik, “Tüm yatırımcılarımızın ilgisine ve güvenine teşekkür ederiz. Yatırımcılarımızdan da aldığımız güçle yatırımlarımızı sürdürürken, ihracatımızla, istihdamımızla ülkemize sağladığımız katkıyı daha da artıracağız. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında, yenilmez şövalyemiz Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün deyişiyle ‘Yerinde duran geriye gidiyor demektir. İleri daima ileri’ anlayışıyla çalışmaya devam edeceğiz” dedi.
CVK Madencilik’in Borsa İstanbul’da 13 Nisan Perşembe günü işlem görmeye başlaması planlanıyor.