Ekonomi

En Karlı Altın Yatırımı Hangisidir?

En karlı altın yatırımı yapabilmek için güncel altın fiyatlarını takip etmek gerekir. Kar elde edebilmek için piyasayı iyi yorumlayıp altının ne zaman düşüp ne zaman çıkacağını öngörmek yatırımcılar için faydalı olmaktadır. Altın yıllardır az parayla yatırım yapma aracı olarak kullanılmaktadır ve yıllardır yatırımcılar için güvenli bir liman olarak görülmektedir. Altın yatırımcıları genellikle altınlarını fiziki veya altın hesabı gibi yöntemler kullanarak yapmaktadır.

En Karlı Altın Yatırımı Hangisi?

2022 yılının en çok kazandıran yatırım araçlarından biri olan altın, yüksek kar getirisi sağladığı için yatırımcılar arasında sıklıkla tercih edilmektedir.

Yatırım Amaçlı Hangi Altın Alınmalı?

Yatırım amaçlı hangi altın alınmalı, sorusu alıcılar tarafından oldukça merak edilmektedir. Hangi zamanda altın alınıp satılması gerektiğini bilmekk yatırım yapan kişiler için çok önemli olmakla birlikte yatırım yapmak istediğiniz altını nereden aldığınızda çok önemlidir. Altına yatırım yapabileceğiniz yerler şu şekildedir.

• Kuyumculardan fiziki altın satın almak,
• Bankalar aracılığı ile altın almak ve
• Borsadan altın alım satım işlemleri yapılabilmektedir.

Kuyumculardan Fiziki Altın Alarak Altın Yatırımı Nasıl Yapılır?

En karlı altın yatırımı hangisi denildiğinde akıllara işçiliği az olan altınlar gelmektedir. Kuyumculardan fiziki altın almak geleneksel bir yöntemdir. Bu yönteme yastık altı yatırımda denmektedir. Günümüzde kuyumculardan altın alan yatırımcı sayısı oldukça fazladır. Fakat evde altın saklamanın birçok riski vardır.

Kuyumcularda al-sat maka aralığı yüksektir. Çünkü kuyumcuların kar oranaları bu fiyata dahildir. Bu yüzden kuyumcu dükkanlarından altın alıp yatırım yapmak pek karlı olmayacaktır.

Altın fiyatlarındaki ani dalgalanmaların hepsi anlık olarak kuyumcuların fiyatlarına yansımayabilir. Bu durumda yatırımcının karını etkilemektedir. Tüm bu sebeplere ek olarak kuyumcu dükkanlarından alınan altınlarda işçilik maliyetleri vardır. Bu maliyetleri kuyumcular genelde üstlenmemektedirler.

Bankadan Altın Yatırımı Yapmanın Yöntemleri Nelerdir?

Bankada altınlarınızı fiziki olarak saklayacağınız gibi mevduat hesabınızda da sanal olarak saklayabilirsiniz. Yatırımcılar altınlarını banka kasalarında güvenli bir şekilde saklayabilirler. Artık bankalar fiziki altın alımına başladığı için daha sonradan mevduatınızı kasa yerine banka hesabında tutabilirsiniz. Eğer altınlarınızı banka hesabına aktarmak isterseniz öncelikle bankadan vadeli veya vadesiz altın hesabı açmalısınız.

Bankada altın hesabı açtıracak olan kişiler öncelikle fiziki altınlarını ekspertiz incelemesinden geçirmeleri gerekmektedir. Daha sonra altınlarını banka hesaplarına yatırabilmektedirler. Altın hesapları bankaların internet şubelerinden açılabileceği gibi banka şubelerine giderekte açılabilmektedir. Bankakar aracılığı ile altın fiyatları canlı olarak takip edilebilmektedir. Bu durum yatırımcılar için fayda sağlamaktadır.

Borsada Altın Yatırımı Nasıl Yapılır?

Borsa üzerinden fiziki veya fiziki olmayan altın alımı mevcuttur. Borsada işlemler külçe altın ve benzer ölçü birimleri ile belirli saat aralıklarında yapılabilmektedir. Borsa işlem saatleri; 09:15 ile 13:30 ve 14:00 ile 17:40 aralığı olarak belirlenmiştir.

Özetle yatırım yapacağınız altınların işçilikleri ne kadar düşükse karlılığınız o kadar fazla olacaktır. Tabiki bu durumun yanında piyasa koşullarını iyi okuyup analiz etmek, altın için yatırım yapmak isteyenlere fayda sağlayacaktır.