Gündem

Elon Musk Neden Mars’a Gitmek İstiyor?

Dünyanın en zenginlerinden biri olan Elon Musk’ın Mars’a koloni kurma planını önümüzdeki beş ya da en fazla on yıl içinde gerçekleştirmeyi hedefliyor. Bununla ilgili yaptığı ciddi yatırımlarla adından söz ettiren Musk’ın bu planının ardında üçüncü dünya savaşının çıkmasından dolayı endişe ettiği söyleniyor. Gelişmiş teknoloji çağının olası böyle bir savaş sebebiyle geriye düşeceğinden ve yaşanacak bir nükleer saldırının tahribatı gezegen açısından oldukça yıpratıcı ve tahmin edilemeyecek boyutta olacağından bir an önce hedefini hayata geçirmek için çalışıyor. Peki Mars namı diğer kızıl gezegen insanlığın son umudu mu?

Mars’ta Yaşam Var Mı?

NASA’nın araştırmaları sonucu Mars yüzeyinin altında su olabileceği keşfine varıldı ve yaşam olma ihtimali üzerinde duruldu. Bir zamanlar yaşamın olduğu düşüncesi bilim adamları tarafından oldukça desteklenen bir kanıdır hatta bazı bilim adamlarına göre yaşamın hâlâ mümkün olduğu söyleniyor. Elon Musk’un, gezene gönderilecek ilk gurubun yüksek ihtimalle hayatta kalamayacağı yönünde bir açıklaması bulunuyor. Bunun sebebi yolculuk esnasında neler yaşanacağının bilinmemesi ve yüksek oranda bulunun radyasyon olacağını söylüyor.

Mars Neden Önemli?

Dünya dışında bir yaşamın olabileceği düşünülen Mars aynı zamanda en küçük ikinci gezegen olarak biliniyor. Güneşten uzaklaştıkça zamanın daha yavaş aktığı bir gerçek. Dolayısıyla Mars’ta geçen zaman Dünya’da geçirdiğimiz zamana göre çok daha farklı olacak ve daha uzun bir yaşamın kapısı aralanacak. Yapılan bu araştırmaların ve yatırımların altındaki sır belki de uzun bir ömre sahip olma isteğidir. Elon Musk gerçekleştirmek istediği Mars’ta koloni kurma hayali için birkaç yıl önce kızıl gezene kırmızı bir araba göndermeyi başararak tarihe geçmiştir.