Teknoloji

Kucoin Kripto Borsası Hangi Özellikleri Sunuyor

Kripto para borsaları, Bitcoin ve diğer kripto paraları satın almak için tercih edilen adresler. Dünyanın en büyük borsaları içinde gösterilen Kucoin de, hem Türkiye’de hem de dünyanın birçok ülkesinde milyonlarca kişi tarafından kullanılıyor. Forbes Advisor’ın dünyanın en iyi borsaları içinde gösterdiği Kucoin, son verilere göre 10 milyona yakın yatırımcının tercihi. Platformun sunduğu özellikler, yatırımcılar için avantajlı bir yatırım iklimi sunuyor. Peki Kucoin’in özellikleri neler?

En eski borsalar arasında

Kripto para borsası, 2013 yılında Singapur merkezli olarak kuruldu. Düşük komisyon ve hızlı işlem gibi avantajlar öne çıkan Kucoin, kısa süre içinde yatırımcı sayısını artırdı ve dünyanın birçok ülkesinde tercih edilen bir platform haline geldi. 2022 verilerine göre Kucoin’i tercih eden yatırımcılar 10 milyona yaklaştı. Bu da, piyasada her 4 kişiden 1’inin Kucoin’de alım satım yaptığını gösteriyor. Köklü bir borsa olması ile güvenilir platformlardan olan Kucoin, 200’den fazla ülkede aktif ve 300’ün üzerinde çalışanı ile hizmet veriyor.

Düşük işlem komisyonları

Bir borsada en çok aranan özellikler içinde, tabii ki işlem komisyonları var. Bazı kripto para borsalar, yüzde 0,5 gibi yüksek komisyonlar talep ederken, Kucoin’de bu komisyon oranı yalnızca yüzde 0,1. Bu da, Kucoin’i en düşük komisyon ile kripto para alınabilen yerler içine koyuyor. Özellikle işlem hacmi yüksek olan yatırımcılar için komisyonların düşük olması ciddi bir fırsat. Bunun nedeni, ciddi bir giderden kurtarma şansı sunması.

600’den fazla kripto paraya yatırım

Kripto para seçenekleri, her gün aralarına yenileri eklenen binlerce farklı proje barındırıyor. Bazı borsalarda, 100’ün üzerinde coin listeleniyor ve bu birçok yatırımcı için yeterli değil. Bitcoin’in 1 dolar seviyesinden 69 bine, Ethereum’un ise 1 dolarlı seviyelerden 4800 dolara çıktığı piyasada, yatırımcıların önemli kısmı, ciddi yükseliş potansiyeli barındıran GEM coin’lerin arayışında. GEM, cevher anlamına geliyor ve 100 X, 500 X yapma ihtimali olan kripto paraları ifade ediyor. Kucoin, en çok coin’in listelediği borsalardan biri. Platformda 600’den fazla coin üzerinde işlem yapılabilirken, 100’den fazla da işlem çifti mevcut. Bu da yatırımcılara geniş bir fırsat sunuyor.

Kucoin token ile getiri fırsatı

Her kripto para borsasının kendi token’i mevcut. Kucoin de, kendi coin’ine sahip bir borsa. Geçmişte Kucoin Shares olarak adlandırılırken günümüzde Kucoin token olarak bilinen coin, borsalarda KCS simgesi ile işlem görüyor. Kucoin, binde 1’lik bir alım satım komisyonu sunarken, KCS sahibi olan borsa üyeleri komisyon indirimi alabiliyor. KCS token’in, diğer borsa token’lerinde olmayan bir özelliği de mevcut, bu da bir hisse token’i olması. Kucoin token sahibi tüm yatırımcılar, borsanın elde ettiği gelirden pay sahibi olabiliyor. KCS token sahipleri için, borsa elde ettiği kârı düzenli olarak paylaşıyor. Bu yönüyle bakıldığında, KCS avantajlı bir coin.

Sigorta fonu ile tüm yatırımlar güvence altında

Kripto para yatırımında en önemli konuların başında güven geliyor. Siber saldırılar ve çeşitli hack olayları, yatırımcıları korkutan konular içinde yer alıyor. Kucoin borsası, gelişmiş bir teknik altyapıya sahip olması ile yatırımların korunmasını sağlıyor. Ancak bundan da önemlisi, borsanın bir sigorta güvence fonu mevcut. Olası bir saldırı durumunda, Kucoin borsası sigorta fonu ile olası bir olumsuz durumda yatırımları güvence altına alıyor. Fonun büyüklüğünün 150 milyon dolar olduğu düşünüldüğünde, Kucoin bireysel ve kurumsal yatırımcılar için oldukça avantajlı bir borsa.

Kucoin’de hesap açan her yatırımcı, iPhone ve Android mobil uygulamaları üzerinden kripto para alım satımı ve düşük komisyon fırsatının yanı sıra aynı zamanda ilk üyelere özel 500 USDT’lik bir bonus alma şansına da sahip.