Gündem

Çocuklar hayallerindeki şehri maketlerle inşa etti

Çocukların hayal dünyasını desteklemeye ve yaratıcılıklarını geliştirmelerine katkı sağlamayı sürdüren Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Sosyal Gelişim Merkezi’nde (SGM), eğlenceli bir deneyim yaşadı.

SAKARYA (İGFA) – Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Gelişim Merkezi’nde Marmara Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen “Marmara’yı Hayal Etmek Şehirde Yaşam Atölyesi” gerçekleştirildi.

Etkinlikte 7 – 12 yaş aralığındaki çocuklar, hayal ettiği şehri maketlerle canlandırarak kendi düşsel şehirlerini inşa ettiler.

Atölye etkinliğinde çocuklar, öncelikle kâğıt ve renkli kalemlerle hayalindeki şehir tasvirini çizdi. Ardından, öğretmenlerinin rehberliğinde, maketler üzerinde detaylı çalışmalar yaparak kendi şehirlerini oluşturdu. Bu heyecanlı ve eğlenceli etkinliğe katılan tüm öğrencilere, okul çantası ve gereçleri hediye edildi. Sosyal Gelişim Merkezi’nden yapılan açıklamada, öğrencilerin gelişimini destekleyen, özgüvenlerine katkı sağlayan, becerilerini güçlendiren çalışmalar gerçekleştirmeye devam edileceği ifade edildi.