Ekonomi

Saç Ne Kadara Satılır? Nasıl Para Kazanılır?

Günümüzde insanlar arasında sorulan en yaygın sorulardan birisi de saç ne kadara satılır? Sorusudur. Kuaförler doğal ve hatasız yapıda olan saçlara gayet iyi paralar ödemektedirler. Eğer saçlarınız uzadıysa veya saçlarınızı kısa kullanmaktan hoşlanıyorsanız saçlarınızı satabilirsiniz. Ekstradan bir kazanç elde etmek istiyorsanız üstelik saçlarınız sağlıklı ve istenilen uzunluğa sahip ise bu yöntem sizin için oldukça uygundur.

Saç almayı tercih eden kişiler doğal ve işlem görmemiş saç tiplerini almaya özen gösterirler. Bu yüzden saçınızı satmak gibi bir hedefiniz var ise saçlarınızı boyamamalı ve kimyasallardan uzak durmalısınız. Tabi ki bu yöntemleri yapmanız tek başına yeterli olmamaktadır. Çünkü kuaförler ve saç bakım merkezleri her saçı almayı kabul etmemektedir. Yalnızca kuaförlerin belirlediği bazı kriterlere uygun saça sahipseniz saçlarınızı satabilirsiniz. Saçları satan alan kişiler ise bunları doğal peruk yapmak amacı ile kullanmaktadır.

Saç Satma Kriterleri-Saç Ne Kadara Satılır?

  • Aklınızda saçınızı satmak gibi bir düşünce varsa bilmeniz gereken bazı konular mevcuttur. Bunlardan en önemlisi de kuaförlerin her saçı kabul etmediğidir. Eğer saçınızı satmak istiyorsanız saçınızın belirtilen kriterlere uygun olması gerekmektedir. Bu kriterler şu şekildedir;
  • Saçlarınınız belli bir uzunluğa ulaşması gerekmektedir ve boya veya kimyasal içeren ürünlerden uzak durmalısınız.
  • Sigara veya uyuşturucu gibi zararlı maddeler saç sağlığınızı kötü etkilediği için bu tür maddeleri kullanmamalısınız.
  • Saçınızı satmak için saç uzunluğu ortalama 45-65 cm olmalıdır. Bu yüzden saçınızı uzatırken yıpranmamasına veya kırılmamasına dikkat etmelisiniz.
  • Alışılmışın dışında bir saç rengine sahipseniz saçınızdan kazanacağınız para daha fazla olacaktır. Bu sebepten dolayı böyle bir saça sahipseniz saçınızı satmayı düşünebilirsiniz.

Saç Sağlığı İçin Ne Yapmalısınız?

  • Saç satmanın gerektirdiği en önemli özellik saçların doğal ve sağlıklı olmasıdır. Bu yüzen saçınızı satmak istiyorsanız saç sağlığınıza oldukça dikkat etmelisiniz. Saç sağlığı için önerilen ipuçları şu şekildedir;
  • Hareketsiz yaşamak, spor yapmamak ve stres gibi etmenler insanları olumsuz etkiler ve bu olumsuzluklardan saçlarda nasibini alır. Bu gibi durumlardan kaçınarak saç köklerinin zarar görmesinden ve meydana gelecek dökülmelerden kaçınabilirsiniz.
  • Saç bakımı için kullanılan ürünlere dikkat etmelisiniz ve kimyasallardan uzak durmalısınız.
  • Saçlarınızı yıkarken ne çok sıcak ne de çok soğuk su kullanmalısınız. Su sıcaklığı ılık seviyede olmalıdır aksi halde saçlarınız yıpranacaktır.
  • Uzun süre boyunca saç kurutma makinesi veya saç düzleştiricisi kullanmak saçlarınızı yıpratır ve saç uçlarında kırılmalar meydana getirir.
  • Saçlarınızı tararken saçlarınıza nazik davranmalısınız ayrıca tarak olarak sık dişli tarakları tercih etmemelisiniz. Saçlarınızın rahat taranması için doğal saç kremlerini kullanabilirsiniz.
  • Saçlar tararken elektriklendiği için çoğu kişi saçlarını ıslakken taramayı tercih ederler. Fakat bu kesinlikle yanlış bir durumdur. Eğer saçlarınızı tararken elektriklenmesini önlemek istiyorsanız tahta tarakları kullanabilirsiniz.
  • Saçlarınız sık bir şekilde yağlanıyorsa bunun asıl nedeni saçlarınız ile çok oynamanızdan kaynaklanmaktadır. Bu davranışı bırakırsanız saçlarınızdaki aşırı yağlanmanın önüne geçersiniz.
  • Saçlarınızı belli aralıklar ile uçlarından kestirmeniz son derecede faydalıdır. Çünkü bu kesimler sayesinde saç uçlarındaki kırıklardan kurtulmuş olursunuz. Bu durumda saçlarınızın daha hızlı uzamasına ve daha güçlü olmasını sağlar.

Saçlarımı Nereye ve Nasıl Satarım?

Saçlarını satmaya karar veren kişiler saç ne kadara satılır? Sorusundan sonra saçlarımı nereye satarım? Sorularını da oldukça merak etmektedirler. Eğer saçlarınız aranan özellikleri taşıyorsa satışı yapmak için birkaç yol mevcuttur.

Öncelikle saç alımı yapan en bilinen kişiler kuaförlerdir. Sizde saçınızı satmak için kuaförler ile pazarlık yapabilirsiniz. Ayrıca uzaktaki kuaförlere internet üzerinden ulaşarak saç görsellerini ve uzunluğunu paylaşarak da fiyat konusunda anlaşabilirsiniz. Üstelik bazı kuaför okulları dersler için geçerek saça ihtiyaç duyarlar. Bu yüzden bu okullar ile iletişime geçerek saçınız hakkında fiyat alabilirsiniz. Saçınızı satmak için bir diğer yol ise perukçulardır. Peruk üreticileri insanların doğal peruk isteklerini karşılamak amacı ile gerçek ve doğal saçlara ihtiyaç duyarlar. Sizlerde saçınızı bu kişilere satarak saçınızdan iyi bir kazanç elde edebilirsiniz.

Saç Ne Kadara Satılır?

Eğer saçınız alış kriterlerini taşıyorsa saçınızın fiyatı çok daha fazla olacaktır. Ortalama olarak kuaför ve peruk üreticilerinin belirlediği fiyat 1 kilosu 10 bin TL’dir. Tabi ki saçınızın kalitesine veya nadir bulunan renklere sahip olması saçınız için biçilen miktarı arttıracaktır. Ayrıca saçlarınızı satıp para kazanmak istiyorsanız saç uzunluğunun en az 40 cm olması gerekmektedir. 40 cm saç ne kadara satılır diye merak edenler için ise 40 cm 100 gram saç ortalama 1000 TL’ye satılmaktadır.