Ekonomi

PTT emekliye 30 bin TL ödeyecek!

PTT, uzun süredir AktifBank ile ortaklığı çerçevesinde birçok ek ödeme imkanı sunmaktadır. Hem emeklilere hem de çalışanlara yönelik bu ek ödemeler, NKolay kampanyası adı altında bilinmektedir. Sadece PTT mobil uygulamasını indiren vatandaşlara 30.000 TL kolay kredi desteği sağlanmaktadır. PTT, online bankacılık yolunda ilerlemekte ve AktifBank anlaşmasıyla ihtiyaç kredisi imkanını isteyen vatandaşlara sunmaktadır.

Son düzenlenen kampanya kapsamında ise maaşını PTT’ye taşıyan emekliler faydalanabilmektedir. PTT, emeklilere maaş taşıma şartıyla kefil istemeden ek ödeme imkanı sunmaktadır. Maaşını PTT’ye taşıyan emekliler, kolay kredi imkanından faydalanmanın yanı sıra emekli promosyonu da almaya hak kazanmaktadır. Emekli promosyonu, emekli maaşına göre 3.500 TL’ye kadar sağlanmaktadır.

Acil nakit ihtiyacı olan emeklilere PTT’den son dakika müjdesi verilmiştir. SSK, BAĞ-KUR ve emekli sandığı fark etmeksizin emeklilere, maaş taşıma karşılığında anında destek verilmektedir. Kredi puanına bakılmaksızın maaşları kefil gösterildiğinde, yeni kredi paketinde 30.000 TL’ye kadar ödeme yapılmaktadır. Günümüzde emekli maaşlarının açlık sınırının altında kaldığı ve geçim sıkıntısı yaşandığı düşünüldüğünde, emekliler ihtiyaçlarını karşılamak ve mevcut borçlarını kapatmak için uygun ödemelerle kredilere yönelmektedirler.

PTT Emekli Kredisi Veriyor

PTT ile AktifBank ortaklığıyla düzenlenen kampanya kapsamında emeklilere 30.000 TL ek ödeme düşük faiz imkanlarıyla sunulurken, daha yüksek meblağlarda kredi çekmek isteyen emeklilere ise normal ihtiyaç kredisi faizleri uygulanmaktadır. Kredi puanının önemi olmamasına rağmen faiz oranlarının belirlenmesinde etkili olduğu unutulmamalıdır. Nakit ihtiyaçlarını hemen karşılamak için en yakın PTT şubesine gidip işlemleri tamamlamak gerekmektedir.

PTT 30 Bin TL Kredi Hesaplaması

  • Kredi Miktarı: 30.000 TL
  • Hesabınıza Yatacak Tutar: 29.835 TL
  • Toplam Ödeyeceğiniz Tutar: 66.215,22 TL
  • Kredi Vadesi (Ay): 36
  • Taksit Sayısı: 36
  • KKDF: 4.345,82 TL
  • Tahsis Ücreti: 165 TL
  • Gecikme Faiz Oranı: %5.317
  • Efektif Yıllık Faiz Oranı: %82.811
  • Akdi Faiz Oranı: %4.09

PTT Kredisi İçin Gerekli Belgeler

PTT tarafından sunulan kampanya kapsamında emekli maaşını taşıma işlemlerini tamamlayan vatandaşların aşağıdaki belgeleri de yanlarında getirmeleri gerekmektedir: Kimlik Belgesi, Gelir Belgesi ve İkamet Belgesi. Bu belgeleri beraberinde getiren emekliler, promosyon ödemesini almanın yanı sıra ihtiyaç kredisini de hızlı bir şekilde alarak PTT şubesinden ayrılabilmektedirler.