Gündem

Çankaya Belediyesi’nden işsizliğe yeni bir çözüm daha

Çankaya Belediyesi İş ve İstihdam Merkezi işsizliğe çözüm olmaya devam ediyor. Okulların Mesleki ve Teknik bölümünden mezun olan ve iş arayanlara yönelik istihdam garantili uygulamalı eğitim için başvurular başladı.

Kontenjanlı sınırlı, Endüstriyel Kalite Kontrol ve Ölçme Elemanı (CMM Operatörü) Eğitimi için 18 – 30 yaş arası erkekler, Çankaya Belediyesi İş ve İstihdam Merkezi’ne başvuru yapabilecek.

Çankaya Belediyesinin İş ve İstihdam Merkezi; işe ulaşma, meslek eğitimi, yeniden beceri kazandırma, iş başında eğitim ve girişimcilik alanlarında vatandaşlara desteğini sürdürüyor. İşsizliğe çare olmak için bir adım daha atan Çankaya Belediyesi, “CMM Operatörü Eğitimi” başlatıyor. 18 – 30 yaş arası erkeklerin başvurabileceği eğitimler işbaşında gerçekleşecek.

OPERATÖR ADAYLARI EĞİTİM BOYUNCA ÜCRET ALACAK

Okulların Mesleki ve Teknik Bölüm mezunu adayların başvurabileceği eğitimde, adaylara 2.500 TL ile uygulamalı eğitim boyunca 26 gün çalışma karşılığında asgari ücret ödemesi de yapılacak. Eğitimleri başarı ile tamamlayan adaylara özel sektörde istihdam sağlanacak.

İSTİHDAMA NİTELİKLİ KATKI

Meslek kursları ile ekonominin ve işgücü piyasasının ihtiyaçlarına göre eğitimler düzenleyen Çankaya Belediyesi, mesleki eğitim-işveren kuruluşları arasında köprü kurarak işgücüne katılım desteği veriyor. İşe gereksinimi olanları uygun özelliklerle donatarak güçlenmelerine ve korunmalarına katkı sunan Çankaya Belediyesi, özellikle genç işsizler, kadınlar ve eğitimli gençlerin mesleki yeterlilik belgesi sahibi olarak nitelikli işgücüne katılımlarını sağlıyor.

BAŞVURU ADRESİ ÇANKAYA BELEDİYESİ

“CMM Operatörü Eğitimi” almak isteyen 18-30 yaş arası erkek adayların, özgeçmişleri ile birlikte Çankaya Belediye Başkanlığı Ziya Gökalp Caddesi No:11 B Blok Kat 6’da bulunan İş ve İstihdam Merkezi’ne bizzat başvurmaları gerekiyor.