Sağlık

Sağlıklı Ve Hızlı Nasıl Kilo Verilir?

Fazla kilolarından rahatsız olan kişiler kısa sürede ve hızlı bir şekilde zayıflamak ister. Ama bu yanlış bir düşüncedir. Doğru olan sağlıklı ve kalıcı olarak kilo vermektir. Şimdi uzmanlar, diyetinizi nasıl değiştireceğinizi, ne kadar egzersiz yapacağınızı ve kısa sürede kilo vermeniz için hangi güzellik prosedürleri öneriyor?

Fitness Yapmak

 

Kilo vermek isteyen herkes kapsamlı bir program izlemelidir. Başka bir deyişle, diyetinizi değiştirmenin yanı sıra egzersiz yapmanız, yağ kaybetmeniz ve kas kütlenizi artırmanız gerekir. Rus World Class fitness kulübünün direktörü Ilya Alekhin, ayda 2-4 kilo vermenin mümkün olduğunu açıklamıştır.

Tatillerde acilen kilo vermeniz gerekiyorsa, haftada 4-5 kez spor salonuna gitmeniz tavsiye edilir. Bu durumda, günde 60-90 dakika egzersiz ile kas aktivitesi ve aerobik egzersizin bir kombinasyonu en etkilidir. Egzersizler dahil olmak üzere alt sırt ve çekirdek stabilize edici kaslara odaklanan egzersizlerle aerobik egzersizi değiştirmek en iyisidir. Yürüme, squat, esneme, core pull-up ve barbell gibi fiziksel ve fonksiyonel hareketleri egzersiz programına eklenmelidir. Bu tür egzersizlerin ikişer setler halinde tekrarlanması gerekiyor.

 

Diyet

 

Rusya’daki Elementaree’de beslenme uzmanı olan Anna Ivashkevich, egzersizin yanı sıra diyetinize de özellikle dikkat etmenizi tavsiye ediyor. Öncelikle günlük beslenmeniz kahvaltı, ara öğünler, öğle yemeği, ikinci ara öğünler, akşam yemeği ve üçüncü ara öğün olmak üzere 5-6 öğünden oluşmalıdır. İkincisi, en son yatmadan önce yemek yiyebilirsiniz. Akşam yemeği, yatmadan 2-3 saat önce tüketilmelidir. Muz, karpuz, mango, kavun ve kuru meyveler kesin tüketilmelidir. Gün boyunca bol bol su tüketilmelidir. Örneğin, vücut ağırlığının kilogramı başına 35-40 ml su içilmesi önerilir.

Royal Ration Company’nin bir beslenme uzmanına göre, öncelikle tuzu diyetinizden çıkarmanızı ve bunun yerine baharat ve otlar kullanmanızı tavsiye ediyor. Ayrıca yüksek kalorili ürünlere, rafine tatlılara, konservelere, füme etlere ve peynirlere karşı uyarıda bulundu. Yediğiniz yemeğin kalorisini saymanıza gerek yoktur.

 

Yoga Yapmak

 

Yoga, tatillerde hızlı kilo vermenin bir başka etkili yoludur. Be-Yoga stüdyo yoga uzmanına göre, klasik kompleks egzersizler olan “Surya Namaskar” ve “Güneşe Selamları” önerir. Yoga yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli şey doğru nefes alma ve doğru duruştur. Düzenli egzersiz kan dolaşımını ve metabolizmayı iyileştirir ve eklem esnekliğini artırır. Yogayı uygun nefes alma teknikleri ile birleştirerek vücuttaki tüm fonksiyonları harekete geçiriyoruz. Terlediğimizde vücuttan toksinler atılıyor, metabolizma yoğunlaşıyor ve bunun sonucunda fazla kilolar atılmaktadır.

 

Bir egzersiz döngüsünü ezberlemek ve hayatta kalma sanatını öğrenmek için bir yoga sınıfına kaydolmanız veya İnternette profesyonelce hazırlanmış videolar aramanız gerekir. Sabahları “Güneşe Selam” ve akşamları 4-12 kez “Ay Selamı” etkili olacaktır.

 

Güzellik Prosedürleri

 

Aralık ayında herhangi bir güzellik salonu için en çok aranan prosedürler dolu, şekil değiştiren ve hızlı etkili prosedürlerdir. Bu işlemlerden biri de T-şok hizmetidir. İşlemden önce müşterinin vücuduna T-şok adı verilen özel bir jel sürülür ve hafif bir masaj yapılır. Jel, yağ hücrelerini parçalayan yaklaşık 30 çeşit bitki içerir. Daha sonra müşterinin vücudu, ıslatılmış bir bandajla sarılır. Tuzlu su ve 40-60 dakika bekletilir.

Bu tuzlu pansuman prosedürü bir anti-stres maskesine benzetilebilir. Yani vücudun dokularındaki fazla sıvıyı uzaklaştırır, su ve tuzun dengelenmesine yardımcı olur ve cildi sıkılaştırır. Önemli sonuçlar elde etmek istiyorsanız, 10. günden önce iki kez böyle bir prosedürden geçmeniz önerilir.

 

Yoğun bir kilo verme programının sağlıklı bir yaşam tarzıyla hiçbir şekilde uyumlu olmadığını unutulmamalıdır. Kilo vermenin en etkili ve sağlıklı yolu, kendinizi aç bırakmadan dengeli beslenmek ve düzenli egzersiz yapmaktır. Ancak uzun süre takip edilmesi gereken, belli bir süre sonra gerçek sonuçlar veren bir yaşam tarzıdır. Haftada en az iki kez bisiklete binen veya başka bir egzersiz yapan arkadaşlarınıza katılın ve uzun vadeli sonuçlara odaklanın. Sağlık, sizi herhangi bir kısa etekten daha iyi gösterecektir.