Ekonomi

Bayramda Yollar Ücretsiz: Sürücülerin Sevinci!

Milyonlarca sürücüyü ilgilendiren müjdeli haber sonunda geldi! Bayram tatili süresince, yola çıkacak olan herkesi sevindirecek bir karar alındı. Devletin resmi gazetesinde duyurulan bu kararla birlikte, otoyollar ve köprüler bayram boyunca ücretsiz olacak. İşte detaylar…

Bayramda Yola Çıkacakları Sevindiren Karar

Bayram tatili yaklaşırken, sürücülerin en merak ettiği konulardan biri de otoyollar ve köprülerin ücretsiz olup olmayacağıydı. Bu konuda yapılan son açıklama ise herkesi sevindirdi. Kurban Bayramı boyunca devletin işlettiği köprüler ve otoyolların ücretsiz olacağı duyuruldu.

Ücretsiz Geçiş Saatleri ve Süresi

Karara göre, Kurban Bayramı tatili süresince Karayolları Genel Müdürlüğü’nün sorumluluğu altında bulunan otoyollar ile 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nden geçişler, 15 Haziran Cumartesi saat 00.00’dan başlayarak, 24 Haziran Pazartesi saat 07.00’ye kadar ücretsiz olacak. Ancak, yap-işlet-devret projeleri bu ücretsiz geçiş uygulamasından hariç tutulacak.

Toplu Ulaşım Ücretsiz Hizmet Verecek

Sadece otoyollar ve köprüler değil, aynı zamanda toplu ulaşım hizmetleri de bayram boyunca ücretsiz olacak. Başkentray, Marmaray, İZBAN, Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı-Arnavutköy metro hattı seferleri ile belediyeler ve bunların kurdukları birlik, müessese ve işletmelerce yürütülen toplu taşıma hizmetlerinden 16 Haziran Pazar saat 00.00’dan (cumartesi gününü pazar gününe bağlayan gece), 19 Haziran Çarşamba gün sonuna kadar (Kurban Bayramı süresince) ücretsiz yararlanılabilecek.