Gündem

Gemlik Tesisinde Heyecanlandıran TOGG Gelişmesi!

Milli otomobil start-up TOGG Twitter’da Gemlik’teki tesislerinin videosunu paylaştı. “Gemlik fabrikamızda çalışmalarımız planımıza göre ilerliyor” paylaşımı yapılırken tesisle ilgili son gelişmeler aktarıldı.

TOGG’ da Sona Gelindi

Videoda boya montajının %99 oranında tamamlandığı, tankların kimyasal dolum başladığı, basınçlı hava montajının tamamlandığı, yumuşak su ve iyonize su sistemlerinin tamamlandığı belirtilmektedir. Soğutma ve ısıtma süreçleri tamamlanmıştır.

Payda, montaj çalışmalarının %98’i tamamlanmış, cihazın kurulumu son aşamaya gelmiş, hattın deneme çalıştırması başlamış ve tablet kurulum işlemi tamamlanmıştır. Yakında deneme üretime geçileceğini kaydeden Mehmet Gürcan Karakaş, “Temmuz sonu Ağustos başında deneme üretimlerimiz başladı. Bunun anlamı; İlk defa kendi hattımızı kuracağımız için arabamızı nasıl üreteceğimizi öğreniyoruz.

Ekim sonu Kasım başında seri üretime hazırız ama bu seri üretip piyasaya sürüp dolaşıma sokacağımız anlamına gelmiyor. Çünkü orada yaptığımız arabaları satın alarak Avrupa’daki sertifikasyon merkezlerinde yapılması gereken testleri tamamlıyoruz ve bu testleri yapmak bazen 3 ay bazen 5 ay sürüyor. ” şeklinde ifadelerde bulundu.

‘’Bir Sonraki Zamanda Yerimizi Belirleyeceğiz”

Fiyatı piyasanın belirleyeceğini söyleyen Karakaş, “Zamanı geldiğinde piyasada kendimizi konumlandıracağız. Açıklamamız ve iddiamız, pazar payımızı kimden alacağımızı bildiğimizdir. Aracımızı pazarda nereye konumlandıracağımızı biliyorduk ve aralarında rekabet edeceğimizi söyledik. ” ifadelerini kullandı.

Mehmet Gürcan Karakaş, TOGG tesisinin yanına kurulacak akü fabrikası hakkında da bilgi verdi: “Seri üretimin en başından itibaren kendi pillerimizi üreteceğiz. Geriye kalan tek şey kapasiteyi artırmak ve oradan hücre yönetimine yapılan yatırımlar olacak.” Dedi. Yılın son çeyreğinde fabrika seri üretime hazır hale gelecek. TOGG’un önümüzdeki yıl mart ayında trafiğe açılması bekleniyor.

C-Suv Boot’u Robot Hattı Üzerinde Başarıyla Üretildi

Öte yandan TOGG hesabından yapılan paylaşımda, deneme üretimine doğru ilerleyen Gemlik fabrikasındaki çalışmalar anlatıldı. Önemli aşamalarından birinin daha kusursuz bir şekilde tamamlandığı duyuruldu. Sonuç olarak, ilk C-SUV üstyapı, parça incelemesi ve testinden sonra robot hatları başarıyla üretilmiştir. Parça muayenesi ve testinden sonra robot hattındaki ilk C-SUV gövdesini başarıyla ürettik’’ İfadelerini kullanıldı.

Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada TOGG’u yılsonuna kadar üretim hattından çıkaracaklarını söyledi. Başkan Erdoğan, Ülkemizin yerli imkânlarla ürettiği TOGG elektrikli araçlarını yılsonuna kadar hizmete sunacaklarını ifade etti.

Sürdürülebilir ve iklim dostu ulaşım modlarını teşvik ediyoruz. Birleşmiş Milletler ve birçok küresel kuruluş tarafından tanınan eşim Emine Erdoğan’ın öncülük ettiği “Sıfır Atık” hareketi ile çevre koruma, geri dönüşüm ve emisyon azaltımı konularında büyük adımlar attık. Çığır açan teknoloji ve araştırma geliştirmenin öneminin bilincinde olarak yeşil büyüme için teknoloji yol haritası çalışmaları yürütüyoruz.

TOGG’un Özellikleri

Türk yerli elektrikli otomobillerinin yüzde 100’ü tasarımı ve özellikleriyle beğeni topladı. İlk olarak 200 ve 400 hp kapasitelerde SUV ve sedan formunda üretilecek olan otomobil, diğer elektrikli araçlara göre çok daha hızlı şarj olacak. 30 dakikadan daha kısa bir sürede daire %80 doluluk oranına ulaşacaktır. Akıllı teknolojisi ile kullanıcıların hayatlarına doğrudan dokunacak.

500 km menzile sahip olacak, 30 dakikada şarj edilebilecek ve 15 yıl içinde beş model üretilecek. TOGG ilk seri araçlarını 2022’nin sonunda üretimden çıkaracak. Türk Otomobilleri 30 dakikadan kısa sürede hızlı şarj ile %80 kapasiteye ulaşacak. Araç, hub’a kalıcı olarak bağlı olacak ve 4G / 5G bağlantısı ile uzaktan güncelleme alabilecek yerli bir elektrik modülü platformu ile 300 ve 500 km menzil seçeneklerinde sunulacak.