Gündem

Trafik ışıkları ve hayatımız

Bize verilen hayat her şeyden daha önemlidir. Hayatımız sadece bir defa bize bahşediliyor ama giden hayatın kıymeti her zaman sonradan bilinmektedir. Hayat öyle bir değerdir ki herkesin istediği sağlıklı ve uzun yaşamdır. Özellikle sağlıklı bir hayat sürebilmemiz için sigara ve alkolden uzak durulması gerektiğini hepimiz bilmekteyiz. Bize bahşedilen hayatımızın çoğunu belki de biz kötü şeylerin peşinde koşaraktan harcamaktayız. Biliyoruz ki kimsenin hayatına kimse karışamaz ve insan haklarını ihlal etmediğimiz sürece özgürce yaşayabildiğimiz bilmekteyiz. Özellikle son günlerde artan cinayetler ve insan haklarının ihlali büyük bir sorun teşkil etmektedir. Bu sorunların üstesinden gelebilmemiz için özellikle en başta aile eğitimimizi iyi almak ve okul eğitimine son derce önem vermeliyiz.

Trafik ışıkları bizim hayatımızda rol alan önemli parametreler başında gelmektedir. Trafikte kurallara uymak sadece 5 saniye dikkatsizlik bizi hayattan kopardığı gibi hayata da bağlayabilir. En çok yapılan hatalardan birisi ise trafikte aşırı yorgunluk, uykusuzluk, telefon kullanma bu gibi dikkatsizlikler bizi hayattan koparan unsurlar sayılabilir. Bu gibi faktörler belki bir aileyi hayattan koparabilir. Belki de bizim başımıza büyük felaketler yol açabilir.

Trafik ışıkları bizim hayatımızı genel anlamda bir nevi düzene sokan kanunlardır. Trafikte binlerce araç var ve sadece bunun düzeni için bile trafik ışıkları hayatımızda önemli yer tutar. Son yıllarda yapılan araştırmalara göre sadece trafikte oluşan kazaların oranı %17 oranında olduğu saptanmıştır( Telefon İle vakit geçirmek, konuşmak, dikkat dağınıklığı vs.) . Bu araştırmalarda bize şunu işaret ediyor aslında telefonun hayatımız da yeri hem olumlu hem de olumsuz yönde olabilmektedir. Olumsuz yönleri bir hayatı mahvetmek olabildiği gibi olumlu yönleri ise bir mucit olabilecek kadar faydalıdır aslında.

Trafik ışıkları hayatımızı düzene koyar ve sorumluluk, görev bilincimizi kat be kat arttıran ana etmenlerden birisidir. Trafik ışıklarının olmadığı bir hayat düşünecek olursak sürekli ölümlerin ve cinayetlerin zirve yapacağını düşünebiliriz. Belki de düşünülebilir trafik ışıklarından ne olacak ama öyle olmuyor. Trafik ışıkları bizi hayata bağlar ve hep de öyle olacaktır. Trafik ışıkları olmasaydı her köşe başında belki de trafik polislerine ihtiyaç olacaktı böylelikle ortamda bir adalet söz konusu sağlanamayacağı için otomatik olarak çalışan trafik ışıkları gayet iş görmektedir ve bizi hayata tutunduran ve özellikle trafikte güvenliğimizi sağlayan en önemli buluştur demekte fayda vardır. Sonuç olarak:

Trafik ışıkları bizi hayata bağlayan önemli etmen demiştik evet ama sadece trafik ışıklarına güvenmektense bizim de dikkat etmemizle beraber hayatımızı daha güzel bir şekilde idam ettirebiliriz. Her şeyin başı dikkat ve birbirimize saygıdan gelmektedir.