Ekonomi

ADA (Cardano) Coin Nedir? Projeleri nelerdir?

Ada coin nedir? Ada coin ne kadar? Ada coin ne zaman yükselir ve ADA coin amacı nedir? İşte ADA coin ile ilgili tüm merak edilenler!

ADA Coin açık kaynaklı bir proje olmakla beraber akıllı sözleşmeler için halka açık bir blockchain platformu olmayı amaçlayan bir kripto para birimidir. Geliştiricisi Charles Hoskinson’dur. Aynı zamanda Charles Hoskinson, Ethereum ve BitShares kurucularından biridir. Cardano’nun kripto birimine ADA denir. ADA Coin, ismini Ada Lovelace’den, Cardano platformu ise ismini Gerolamo Cardano’dan almıştır.

Cardano, mühendislerden ve akademisyenlerden oluşan bir ekip tarafından kurulup geliştirilmiştir. Projenin gelişimi İsviçre’nin güneyinde yer alan Zug kantonunda Cardano vakfı tarafından desteklenmektedir. Son dönemlerde kripto para piyasasının yaşadığı dalgalanmalardan dolayı iniş gösteren ADA alıcılarını ve yatırımcılarını meraklandırmaya başlamıştır. Piyasa hacmi en yüksek kripto paralardan biri olan ADA coin sıralamasında XRP’nin altında Solana’nın üstünde olarak 7. sırada yer almaktadır. Peki tam olarak ADA coin nedir?

ADA Coin Amacı Nedir? / ADA Coin Geleceği

Her kripto paranın bir amacı olduğu gibi ADA Coin’nin Amacı coin transferi yapmanızı sağlayacak bir teknolojiye sahip olmasıdır.

İster kendi cüzdanınıza ister arkadaşlarınızın cüzdanına dünyanın neresinde olursanız olun ADA teknolojisi ile hızlı ve güvenli kripto para transferlerinizi yapmanızı mümkün kılar.
Belirtilen işlem kapsamında aynı zamanda, normal yöntemlere kıyasla oldukça düşük komisyon alınmaktadır. Ada coin, aynı zamanda belirtilen hizmet niteliğini, sadece belirli bir bölgeye özel sunmamakta, merkeziyetsiz yapısıyla her kesin bu olanaktan faydalanmasını sağlamaktadır. Peki tam olarak ADA coin ne zaman yükselir?

ADA Coin Nasıl Alınır? / Ada Coin Yorum

Kripto alım satım yapabileceğiniz internet üzerinde sayısız kripto para borsası mevcuttur.
ADA Coin almak istiyorsanız dünyada en popüler sitelerden biri olan kripto alım satım yapabileceğiniz site binance.com dur.

Siteye üye olduktan sonra gerekli bilgilerinizi, kimlik doğrulamanızı ve para yatırma ve çekme işlemi için gerekli olan banka hesap numaranızı girdikten sonra güvenli alım satım işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. ADA coin neden yükseliyor konusu kapsamında genellikle, coinin avantajlı platformu, belirtilen etkenin sebepleri arasında nitelendirilmektedir.

ADA Coin Kaç Adet Var? / Ada Coin Projesi

ADA Coin’den yaklaşık 45 milyar adet üretilmiştir. Piyasa Değeri Yaklaşık 446 milyar Türk lirasıdır.
Ada coinin, son 24 saatlik hacmi ise 20 milyar Türk lirasına denk gelmektedir.
Peki tam olarak ADA coin ne olur?

ADA Coin Kaç TL? / Cardano Coin Haberleri

ADA Coin son dönemlerde düşüş yaşıyor olsa da dünyada en çok piyasa hacmine sahip kripto paralardan biridir.
Genelde uzun vadeli yatırımcıların tercihi olan ADA token kısa vadeli yatırımcıların cüzdanlarında da görmekteyiz.
ADA tokenin güncel piyasa değeri 13 Türk lirası bandında seyretmektedir.

ADA Coin Güvenilir Mİ?

Blockchain altyapısını kullanan ADA Coin, 2017 yılından beri işlem görmektedir.
Pek çok alıcı ve yatırımcının cüzdanlarında bulunan bu kripto para Charles Hoskinson tarafından kurulduğunu da düşünürsek oldukça güvenilir bir kripto para olmasını sağlıyor.

ADA Coin Hangi Borsalarda?

Birçok kripto para borsası olmakla beraber yatırımcıların hangi borsayı tercih edeceği zorlaşıyor. En güvenilir ve en çok tercih edilen yerli ve yabancı kripto para borsaları şunlardır;

• Binance
• BinanceTR
• Paribu
• BtcTurk
• Huobi Global,
• Gate.io
• Kraken
• Crypto.com
• Upbit
• OKEx
• Coinbase Exchange
• Deepcoin

Ve daha sayamadığımız pek çok borsa ADA Coin’nin alış ve satış işlemlerini gerçekleştiriyor. Bu siteler üstünden dilediğiniz gibi yatırımlarınızı yapabilirsiniz.

ADA Coin Mining Nasıl Yapılır?

ADA Coin Mining Nasıl Yapılır? Sorusunun cevabını merak edenler için özet geçecek olursak ‘’Proof of Work’’ oybirliği kullanılmadığı için ADA Coin Mining maalesef yapılamaz. Fakat Cardano kazanmanın başka bir yolu da mevcut olmaktadır.

‘’Proof of Work’’ kullanmayı tercih etmeyen ADA teknolojisi ‘’Proof of Stake’’ kullanmayı tercih ediyor. ADA Coin cüzdanınızı çevrimiçi bırakıp karşılığında sahip olduğunuz ADA Coin’nin belli bir yüzdesi kadar geri ödeme alma şansını sizlere sunuyor bu yöntemede ‘’Proof of Stake’’ ismi veriliyor.

ADA coin nedir konusu kapsamında tüm bilgiler, bu şekilde olmaktadır. Siz de belirtilen bilgiler kapsamında ihtiyacınızı gidererek, geleceğinizi şekillendirebilirsiniz.