Fenerbahçe as başkanı Acun Ilıcalı, derbi öncesi Galatasaray’a çağrıda bulundu. Alanyaspor maçı sonrası açıklamalarda bulunan Acun Ilıcalı, “Derbiyi dünyanın en iyi hakemleri yönetsin” dedi.
Fenerbahçe Asbaşkanı Acun Ilıcalı, Süper Ligin 23. Haftasında oynanan Alanyaspor maçının ardından açıklamalarda bulundu. Acun Ilıcalı, maç sonrası ezeli rakip Galatasaray’a Çağrı yaptı. Derbi için yabancı hakem çalışması olup olmadığının sorulması üzerine Acun Ilıcalı şu ifadeleri kullandı:
“TFF tarafını bilmiyorum ama rakibimizden yabancı hakeme karşı pozitif. Biz de pozitifiz. Dünyanın en iyi hakemlerinden biri getirilebilir. TFF bu güce sahip. Madem Galatasaray’ın ve bizim görüşlerimiz bu yönde. İki takım beraber TFF’den istekte bulunalım. Derbide mutlaka yabancı hakem olsun diye temenni ediyoruz. Takdir TFF’nindir. Fenerbahçe’yi temsilen Galatasaray’a sesleniyorum, yabancı hakem açıklamalarını takip ettik. Onlar da başvursun, biz de başvuralım ve bu derbi dünyanın en ünlü en iyi hakemleri tarafından yönetilsin.”