Sağlık

Jojoba Yağı Faydaları

Güzellik reçetelerinin vazgeçilmez parçası Jojoba eskilerden bu yana değerini koruyor. Tarihte kadınların güzellik sırları arasına girmeyi başarmış bu yağın şimdilerde birçok yüz ve vücut kreminin içinde yer alıyor olması tesadüf değil. Saç ve cilt bakımında ön sıralarda yer alan bu mucizevi yağ hakkında pek çok bilimsel araştırma yapıldı. Etkileri ve sonuçları gözlendi. Kullananların yorumları değerlendirildi ve değerinin fazlalığı bir kez daha kanıtlandı.

Jojoba Yağı Saça Faydası

Kadınların en önemli aksesuarları olan saçları, ışıltılı ve gür görünmediğinde pek çok çare aranır. Çeşitli maskeler, şampuanlar, kremler denenir. Ne var ki, jojobanın verdiği etkiyi çok az sayıda ürün verir. Saç dökülmesinin, altında deride tıkanmalar yatabilir. Sağlıklı bir saç derisi ile daha canlı bir görünüm elde etmek mümkündür. Jojoba Yağı bu tıkanıklıkların giderilmesinde etkilidir. Saça diğer faydaları ise şöyledir:

  • Saç köklerini güçlendirir, kopmalar ve dökülmeler durur
  • Saç derisi tıkanıklıkları gidererek deri temizliği sağlar
  • Saç ve derisi için yeterli nemlenmeyi sağlayarak kepeklenmeyi durdurur
  • Saçın ihtiyacı olan vitaminleri verir
  • Kıl köklerini güçlendirerek saç çıkartır
  • Fön ve diğer ısıtıcılardan yıpranmış saçlara eski gücünü verir
  • Saçın parlamasını sağlar

Jojoba Yağı Saça Faydası pek çok kozmetik ve ilaç firması tarafından bilinir ve ürettikleri pahalı kremlerde bu mucize yağdan faydalanırlar. Doğanın hediyesini evde kendi maskenizi yaparak ışıltılı saçlara sahip olmak hiç de zor değil. Haftada bir düzenli yapılan bir saç maskesiyle yıpranmış saçlar ışıltılı hale gelebilir.

Jojoba Yağı Yüze Faydası

Cildin gençlik sırrı kolajen Jojoba Yağı ile destekleniyor ve cildin bu maddeyi üretmesi için yardımcı oluyor. Genç, taze bir görünüm jojoba bitkisinin yağıyla mümkün oluyor. Sıralanacak diğer faydaları ise şöyle:

  • Yaşlanma karşıtı olup kırışıklıklarla savaşır
  • Yağlı, kuru ve karma ciltler için uygundur ve nem dengeleyici özelliği vardır
  • Cildin olması gereken nemde kalmasını sağlar
  • Cildin elastik bir yapı kazanmasını sağlayarak kurumasını ve tahriş olmasını önler

Jojoba Yağı Kullananlar

Eskilerden günümüze kadar gelen pek çok bakım kürü güzellik uzmanları tarafından aktarılmış ve kadınlar tarafından uygulanmıştır. Bunlar arasında yer alan Jojoba Yağı bakım kürü özellikle saça uygulandığında çoğu kadın tarafından olumlu geri dönüşler alındığı görülmüştür. Bir çay kaşığı kadar jojobanın saç kremine eklenmesiyle sonuçlarını test eden kadınlar sonuçlardan memnun kalıp güzellik rutinlerine bir yenisini ekliyorlar. Doğadan gelen bakımın etkili ve ekonomik oluşu kadınları hem memnun ediyor hem de tavsiye ettikleri bakım rutinleri arasında yer alıyor.