Ekonomi

7 Haziran Altın Fiyatları Ne Oldu? Altın Fiyatları Nereye Gidiyor?

Enflasyon rakamlarının hızlı bir şekilde yükselmeye başladığı günleri geride bırakıyoruz. Pek çok yatırımcı tarafından altın fiyatları yakından takip ediliyor. Her ne kadar ülkemizde yastık altındaki altının ortaya çıkarılması için pek çok kampanya yapılıyor olsa da uzmanlar yastık altındaki altınların büyük bir kısmının hala yerinde olduğunu belirtiyor. Peki ama altın fiyatları ne oldu? Gram altın ve çeyrek altın fiyatları ne kadar? İşte tüm bu bilinmeyenleri sizin için detaylı bir şekilde araştırdık.

Haberlerde Sıklıkla Takip Ediliyor

Altın fiyatları söz konusu olduğunda güncel kur ve değerler sıklıkla takip edilmeye devam ediyor. Anlık olarak altın borsasındaki değerleri ve altının fiyat aralığı da sık sorulan soruların başında yer almakta. Peki ama altın fiyatları ne kadar oldu? Çeyrek altın ve gram altın fiyatları ne kadar? İşte 5 Haziran rakamları…

Gram Altın 7 Haziran Fiyatları

Gram altının 7 hazirandaki alış fiyatı: 976,66 TL olurken satış fiyatı: 977,20 TL olarak belirlendi.

Çeyrek Altın Ne Kadar 7 Haziran

Bugün itibariyle çeyrek altın alış fiyatı: 1601,00 TL olurken satış fiyatı: 1618,00 TL oldu.

Yarım Altın Fiyatı

Yarım altının alış fiyatı: 3200,00 TL satış fiyatı ise: 3236,00 TL olarak belirlendi.

Tam Altın Fiyatları

Tam altının alış fiyatı: 6390,00 TL olurken satış fiyatı: 6449,00 TL olarak belirlendi.

Cumhuriyet Altını Ne Kadar?

Cumhuriyet altının alış fiyatı 5 haziran tarihi itibariyle: 6529,00 TL olurken satış fiyatı: 6628,00 TL oldu.

Ata Altın Ne Kadar?

Ata altın alış fiyatı: 6508,00 TL olurken satış fiyatı: 6617,00 TL oldu.

Altın Fiyatları Düşer mi?

Altına yatırım yapmak isteyen bu konuda aktif olarak hesap açıp fiyatlanmasını bekleyen 200.000’in üzerinde kişi olduğu ön görülüyor. Tabii ki sadece altın fiyatlarının artıp yükselmesini tek başına bu noktalar belirlemiyor. Altının düşüp yükselmesini belirleyen bir diğer değişken ise dış kaynaklı olarak ön plana çıkıyor. Altındaki son dönemlerde aşağı yönlü bir hareketlenme olduğu gözden kaçmıyor. Peki ama altın fiyatları da ne kadar bu şekilde belirsizliğini koruyacak?

Görüldüğü üzere geçtiğimiz hafta sonu ile pazartesi arasında altın fiyatları bakımından çok ciddi bir fiyat farkının olduğunu söylemek güç. Özellikle orta vadeli olarak fiyat grafiğine göz attığımız zaman aşağı yukarı hareketin aynı yönlü olduğunu da görmeden geçmemek gerekiyor. Şimdilik altının yönü ve durumunu da bu şekilde gözlemlemek mümkün olabiliyor.

Peki ama bu fiyatlardaki değişmenin en temel nedeni ne?

Piyasalardaki belirsizlik, faiz kararları, savaş çanları, petrol varil fiyatı, bitcoin fiyatları, fed kararları… Liste uzayıp gidiyor. Doğrusunu söylemek gerekirse altın tüm dünya tarafından kabul edilen bir yatırım aracı olarak ön plana çıkıyor. Bu yatırım aracınınsa bazı dönemlerde ilgiyi üzerine çektiğini söylemek mümkün.

Tabii ki pandeminin normale dönüş aşamasına geçmesinden sonra fiyatlarda aşağı yönlü hareketler gözlemlenmiş olsa da tüm dünya tarafından hala altın fiyatlarının ciddi anlamda değerli olduğunu görmemekte hata olurdu. Bu sebeple orta – uzun vadede altının yeniden fiyatlanacağını da söylemek yanlış olmayacaktır.

Eğer doların hareketleri bu şekilde devam ederse yine uzun vadede altın tüm dünyada sabit bir seyir dahi izlese Türk lirası karşısında güçlenmesi de kaçınılmaz gibi görünüyor. Tabii ki bunlar için net bir yorum yapmak şu an için mümkün değil gibi görünmekte…

Yine de altın fiyatlarının değerlenmesi ve özelliklerinin göz önüne alınması konu başlıklarında daha detaylı bir bilgi ve seçeneklere de göz atmak gerekebilir.