Ekonomi

3600 Ek Gösterge ile ilgili Son Dakika Açıklaması! Önemli Ayrıntıyı Bakan Açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 3600 ek gösterge çalışması ile ilgili 600 ek gösterge puan artışı müjdesinin ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin önemli açıklamalarda bulundu! Bakan Bilgin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın duyurduğu müjdedeki önemli ayrıntıları paylaştı. 3600 Ek göstergede önemli durum ne? 3600 ek gösterge düzenlemesi ile öğretmen, polis, din görevlisi, hemşire ve tüm kamu görevlilerinin maaş, emekli aylığı ve emekli ikramiyelerinde artış yaşandı. Detaylar ve Bakan Bilgin’in önemli açıklamaları haberimizde sizlerle…

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin 3600 ek gösterge çalışması ile ilgilİ Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın duyurduğu müjdenin ardından açıklamalarda bulundu. Bakan Bilgin yaptığı açıklamada 3600 ek gösterge düzenlemesinin devrim niteliğinde bir değişim olduğunu, beklentinin çok çok üzerinde maaş artışlarının yaşanacağını belirtti. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Bilgin “Yılbaşında asgari ücrete yüzde 50 oranında artış yapmıştık. Orada önemli olan bazı istisnaları vergi dışı bırakmıştık. İşverene ve asıl desteğimiz işçiye oldu.”

3600 Ek Gösterge Bir Devrim

Bakan Bilgin, 5 milyon 300 bin kamu görevlisinin tamamını kapsayan ek gösterge düzenlemesinin bir devrim niteliğinde olduğunu belirterek tüm memurların maaş, emekli aylığı ve ikramiyelerinin yeniden düzenlendiğini ve büyük artışların yaşanacağını vurguladı.

Bugün itibariyle kamuda çalışıp sıfır ek göstergesi bulunan bir çalışan dahi 600 ek gösterge puan artışıyla birlikte maaşında 1.300 TL ila 1.400 TL aralığında zam almış oldu.

Aralık Ayında Yeni Düzenleme Müjdesi

Bakan Bilgin aralık ayında çalışmayla ilgili yeni bir düzenleme yapılacağının da müjdesini paylaştı. Bugün itibariyle 200 bin TL ikramiye alan bir memur, 3600 ek gösterge çalışmasının yasalaşmasıyla birlikte 250 bin TL ikramiye almış olacak. Bakan Bilgin ayrıca, 3600 Ek gösterge çalışması sonrası ele alınacak ilk konunun ise sözleşmeli kamu çalışanları olacağını belirtti.