Gündem

Öğretmenlerin ek gösterge tablosu

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kabine toplantısı sonrası açıkladığı ek gösterge müjdesinin ardından öğretmen ek gösterge tablosu belli oldu! 2022 Öğretmen ek gösterge tablosu internette sıklıkla araştırılıyor. Tüm memurlara 600 ek gösterge verilmesinin ardından öğretmenler araştırmalarına hız kazandırdı. 600 ek gösterge artışı öğretmen maaşlarına nasıl yansıyacak? Öğretmen maaşları 600 ek gösterge ile ne kadar zamlandı? Emekli öğretmen maaşları kaç TL oldu? Öğretmenlerin ek gösterge tablosu haberimizde sizlerle…

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu akşam kabine toplantısı sonrası yaptığı 3600 ek gösterge müjdesi sonrası internette ek gösterge tablo araştırmalarına hız verildi. Milyonlarca memur ve emekli memuru ilgilendiren ek gösterge müjdesi ile birlikte öğretmenlerin de ek gösterge tablosu netlik kazandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Müjdeyi Duyurdu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısı sonrası kameralar karşısına geçerek öğretmen, polis, sağlık çalışanı ve din görevlileri için ek göstergenin 3600 seviyesine çıkarılması sözünün verildiğini ancak 3600 ek gösterge çalışmasının hiyerarşide sıkıntılar yaratacağından ötürü tüm memurlar için 600 puanlık gösterge artışında karar kılındığını duyurdu!

3600 ek gösterge yerine tüm memurlar için getirilen 600 gösterge artışı ile toplamda 5 milyon 300 bin kamu görevlisinin tamamı, yılbaşı itibariyle bu düzenlemeden faydalanacak. 600 puanlık gösterge artışı maaşlara, emekli maaşlarına ve de emekli ikramiyelerine büyük artış olarak yansıyacak.

Memur Maaşları Zamlandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın müjdesinin ardından maaş zamları da merakla araştırılıyor. Yeni müjdeyle birlikte kamu görevlilerinin maaşlarında en düşük 1.234 TL; en yüksek 1391 TL’lik artış bekleniyor.

Halihazırda maaşların yanı sıra emekli maaşları da %20 oranında zamlanacak. Öyle ki yeni düzenlemeyle göstergesi 3000’den 3600’e çıkan 25 yıllık bir polis, hemşirenin emekli aylığı 5 bin 275 liradan 6 bin 432 liraya çıkacak.