Gündem

Başkan Uysal’dan empatili temizlik

Antalya’da Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, 1 Ağustos Dünya Empati Günü’nde üniformayı giydi, süpürge ve faraşı alıp sokakları süpürdü.

ANTALYA (İGFA)- Muratpaşa Belediyesi, 6 yıl önce belediye meclisinin de aldığı kararla 1 Ağustos’u Dünya Empati Günü olarak kutlamaya başladı.

Dünya Empati Günü, farklı olana karşı toleransın kalmadığı, şiddetin, fanatizmin, aşırı akımların yaygınlaştığı bir dünyada ‘bir arada yaşamaya’ dair çağrı olarak ortaya çıkarken Başkan Uysal, bu yıl üniformayı giydi, eline süpürge ve faraşı alıp sokakları süpürdü.

Günün ilk saatlerinde Çubuk Beli türküsünü söyleyerek çalışmaya başlayan Başkan Uysal, sosyal medya hesaplarından da bir video yayınladı.

2017 yılının 1 Ağustos’unda, Muratpaşa’mızdan dünyaya, bugünün Dünya Empati Günü olarak kutlanması için bir çağrıda bulunduk. Bildiğiniz gibi Empati karşımızdakinin yerine kendimizi koyabilmemiz demek, birbirimizi anlamak demek…

Bugün, yaşanabilir bir Muratpaşa için sabahın… pic.twitter.com/rnvoHDD99F

— ÜMİT UYSAL (@Av_umituysal) August 1, 2023

Uysal, videoda, “6 yıl önce Muratpaşa Belediye Meclisi’mizde bir karar aldık. Her yıl 1 Ağustos’ta empati günü kutlayalım. Birbirimizin yerine kendimizi koyalım. Herkes herkesi anlasın. Bugün yine 1 Ağustos’tayız. Ben de sokaklarımızı süpüren, kimse evinden çıkmamışken şehri bize hazırlayan kardeşlerimin yerine kendimi koydum. Nüfusumuzun iki katına çıktığı yaz aylarında, yüksek sıcaklar altında çok zor bir iş. Yere çöp bırakan komşularımızı uyaralım. Yeraltı konteynerlerimizde kapağı açmaya üşenip yan tarafa çöp bırakan komşularımızı uyaralım. Bilelim ki her çöpü temizleyen bir insan evladı. Alın teri döken bir işçi kardeşimiz var. 1 Ağustos Dünya Empati Günü kutlu olsun.” ifadelerini kullandı.