Gündem

Sigara fiyatlarına dev zam! 4 TL zamlandı

Aralık ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından Türkiye’de sigara fiyatları paket başına 4 TL arttı. İlk olarak Philip Morris grubu tarafından açıklanan zammın diğer sigara markalarına da yansıması bekleniyor.

Artış sonucunda Philip Morris grubunda yer alan çeşitli sigara markalarının fiyatları güncellendi. Marlboro Edge, Touch ve normal Marlboro şimdi sırasıyla 35, 36 ve 37 TL. Parlamento ve Parlamento Midnight Blue şimdi 38 ve 37 TL, Muratti ve Chesterfield ise 35 ve 33 TL. Lark ve LM de şimdi sırasıyla 34 ve 33 TL.

Fiyat artışı, Türkiye’de sigara içenlerin karışık tepkileriyle karşılandı. Bazıları ek masraftan dolayı hayal kırıklığını dile getirirken, diğerleri daha yüksek fiyatların ülkedeki sigara içme oranlarını düşürmeye yardımcı olabileceğini savunuyor.

Türk hükümeti son yıllarda sigara içme oranlarını azaltmak için sigara vergilerini artırmak ve daha sıkı reklam düzenlemeleri uygulamak da dahil olmak üzere çeşitli önlemler aldı. Ancak sigara Türkiye’de yaygın bir alışkanlık olmaya devam ediyor ve ülkedeki yetişkinlerin yaklaşık üçte biri sigara içiyor.

Son fiyat artışının Türkiye’deki sigara içme oranlarını nasıl etkileyeceği belirsiz. Ancak ek maliyetin ülkedeki birçok sigara tiryakisine yük olacağı açıktır.